ANKARA / YENİMAHALLE - Sait Ulusoy Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okulumuz öğrenci,öğetmen ve velilerimiz ile coşkuyla kutladık.

Nis

"Otizm, farklılıklarımızın bir parçasıdır ve her bireyin benzersiz bir hikâyesi vardır. Otizm farkındalık gününde, farklılıkları kucaklayarak birlikte güçlüyüz."

"Otizm, sadece bir renk paletinin farklı bir tonudur. Bu farklılık, dünyayı daha zengin ve çeşitli kılar."

Otizm farkındalık gününde, Ergazi Şehit Adil Yurtoğlu ilkokulu öğrencileri ve öğrencilerimizin yaptıkları çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturduk.

Mrt

Down sendromlu bireylerin hayatlarını daha iyi anlamak, toplum ile bütünleşmelerini sağlamak, onların sahip olduğu yetenekleri ve potansiyellerinin farkında olmalarını sağlamak ve geliştirilmeleri önem arz etmektedir.   Her down sendromlu bireyin sevgi dolu bir toplumun parçası olma hakkına sahip olduğuna inanıyoruz.   "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü"nde, down sendromlu bireylerin yaşamlarını daha iyi anlamak ve desteklemek için birlikte hareket etmenin önemli olduğunu vurgulayarak bu öğrencilerimize okullarımızda fedakârca hizmet sunan tüm öğretmenlerimize, personelimize ve ailelerimize teşekkür ediyoruz.

Ayrıca bu kapsamda Ergazi Şehit Adil Yurtoğlu İlkokulu öğrencileri ile okulumuz öğrencilerinin birlikte yapmış odukları farkındalık etkinlikleri için Ergazi Şehit Adil Yurtoğlu İlkokulu yönetici ve öğretmenlerine,okulumuz öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Mrt

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! Mehmet Akif Ersoy

“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale Zaferimizin 109. yılında Gazi Mustafa  Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşalarını,kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Mehmet Akif Ersoy, yürekleri çelikleştiren İstiklal Marşı'nı yazmak suretiyle, İstiklal Harbinin manevi cephesinin kahramanlardan biri olmuştur.Ezelden beridir hür yaşamış ve her daim hür yaşayacak olan bu aziz milletin hür ve bağımsız olduğunun en büyük simgelerinden olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. Yıl dönümü kutlu olsun. Kahraman şehitlerimizin ve İstiklal Marşı'mızın şairi olan Mehmet Akif Ersoy'un ruhları şad olsun.

Ara

19.12.2023 tarihinde Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı çerçevesinde okulumuzda Kaletepe Sağlıklı Hayat merkezinde Fizyoterapist Çiğdem OKUTKAN "OMURGA SAĞLIĞI VE FİZİKSEL AKTİVİTE" ve Diyetisyen Hatice YAĞIZ tarafından "SAĞLIKLI BESLENME VE DİYABET" konularında seminer düzenlendi.

Kas

İstiklal savaşımızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü vefatının 85.yıl dönümünde okulumuz öğrenci,öğretmen ve velilerimiz ile özlem,saygı ve rahmetle andık.

Kas

“Okulda Sağlıklı Besleniyorum ve Fiziksel Aktivite “

Atatürk Haftası Etkinliği Langırt Turnuvası İzindeyiz Yüce Atam

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılını öğrenci,öğretmen,velilerimiz ile okulumuzda yaptığımız program ve çeşitli etkinliklerle kutladık.

Ekm

Okulda Sağlıklı Besleniyorum Projesi kapsamında Ekim ayında yaptığımız Cumhuriyet Yürüyüşü adlı fiziksel etkinliğimiz idareci, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılımıyla çok keyifli geçmiştir.

Eyl

Okulumuzda öğrenci,öğretmen ve velilerimiz ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile İlköğretim Haftasını kutladık. Bu vesileyle Kahraman Şehitlerimizi rahmet,minnet ve saygıyla anıyor, Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının da tüm öğrenci,öğretmen,veli ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileriz.