ANKARA / YENİMAHALLE - Sait Ulusoy Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Sait Ulusoy Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Adres
ERGAZİ MAH. 1835 SK. SAIT ULUSOY ÖZEL EĞITIM UYGULAMA OKULU BLOK NO 1 YENİMAHALLE / ANKARA
Vizyon
Okulumuzun vizyonu, evrensel değerler ve bilimsel veriler ışığında, özel eğitime; İhtiyaç, İlgi, Yetenek, Yeterlilikler doğrultusunda aktif katılımı sağlayarak, toplumla etkileşim ve karşılıklı uyum sağlama sürecini planlamak ve bütünleştirmek.
Misyon
Okulumuzun misyonu, öğrencilerimizin sosyal kabulünü arttıracak şekilde,kendilerine ve ailelerine eğitim öğretimde kaliteli hizmet sunmaktır.
Öğretim Şekli :Tam gün
09:30 -14:50
Ulaşım
Otobüs(220), dolmuş. Yaklaşık 3 km uzaklığında metro geçmktedir. Dolmuş, belediye otobüsleri yakşaşık 150-200 metre yakından geçmektedir.
Taşımalı Öğrenci servisi kullanılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Ergazi Mahallesi Aile Sağlık Merkezi okulumuzun hemen yanındadır. Yakın mesafede özel hastanede bulunmakatdaır. Kiralar yaklaşık 3500-6000(2022) aralığındadır. Yakınlarda kafe, lokanta vb. bulunmaktadır. Oto-tamir/şaşmaz sanayi 200-300 metre uzaklıktadır.
Yenimahalle İlçe Merkezine Uzaklık 10 km Ankara İl Merkezine 15 km
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda I. ve II. kademe öğrencileri eğitim-öğretim görmektedir. Sınıf durumuna göre toplam 90-100 öğrenci kapasitemiz vardır. Orta-ağır mr. ve orta-ağır otizm öğrenciler okulumuza kurul kararı(RAM incelemesi-İlçe kurulu) ile yerleştirilmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
I. ve II. kademeden mezun olan bütün öğrencilerimiz (%100) durumlarına uygun kurumlara yerleştrilmektedir(RAM incelmesi/değerlendirme, ilçe kurulu)
Basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, egzersiz çalışmaları...
Onaylanmış AB Proje(2022) çalışmamız devam etmektedir.