T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Sait Ulusoy Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Children Fingers Pressing The Shutter Button / Deklanşöre Basan Çocuk Parmakları

Proje Adı: Children Fingers Pressing The Shutter Button / Deklanşöre Basan Çocuk Parmakları

Proje 12 ortağın bir araya geldiği bir eTwinning projesidir.Projede 9 Türk ortak ve 3 yabancı ortak bulunmaktadır. Yabancı ortaklarımız 1 Yunanistan,1 Sırbitan,1 Romanya’dan projemize katılmaktadır. Aynı zamanda Yunanistan ortağımız Styliani SIOULI ile Kayseri den Kıymet SARAR öğretmenlerimiz projemizin kurucu ortaklarıdır.

Projede, özel gereksinimli öğrencilere ve normal okula devam eden 6-19 yaş arası öğrencilere profesyonel fotoğrafçılık teknikleri öğretilerek, çevreye bakış açısını geliştirmeye ve öğrencilerin bu alanda kendilerini geliştirmelerine yönelik çalışmalar düzenlenmesi amaçlanıyor.
Çocukların yaratıcılığını kullanarak özgün ürünler ortaya çıkaran çalışmalar yapmak ve aynı zamanda çocukların göstererek ve yaparak süreçte aktif rol almalarını sağlamak amacındayız. Özel eğitim öğrencilerinin özgüvenlerinin ve el becerilerinin gelişimine katkıda bulunmak öncelikli hedeflerimizden biridir.
Bu fotoğrafları web 2.0 araçlarını kullanarak twinspace'e yükleyecekler. Böylece teknolojik becerilerini geliştirirken entegre olacaklardır. Normal okullarda okuyan öğrencilerin farkındalıkları ve özel gereksinimli çocukların özgüvenleri artırılacaktır.
Bu projede öğrencilerin fotoğrafçılıkla ilgili temel bilgileri kavramaları, fotoğrafın kurallarını bilerek fotoğraf çekmeleri, ürünü yorumlamayı öğrenmeleri, zamanı verimli kullanma alışkanlığı kazanmaları ve kendi ürünlerini yaratmayı öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Özel eğitim, çocuklarımızın hayal gücünü ortaya çıkarması ve fotoğraflarını paylaşma fırsatı vermesi açısından önemlidir. Çocukların sosyal hayata dahil olmalarını sağlayarak görünürlüklerini artıracaktır. Proje süresince öğrencilerin çevrelerindeki birçok nesnenin fotoğrafını çekerek deneyler yapmaları, öğretmen ve velilerin de desteğiyle kaliteli manzara, bitki ve hayvan fotoğrafları üretmeleri, proje konuları kapsamındaki çalışmaları bilim çevrelerine aktarmaları amaçlanmaktadır. web 2.0 araçlarını etkin bir şekilde kullanarak bilgisayar ortamını geliştirmek ve yeterliliklerini artırmak.

23-06-202323-06-202323-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.06.2023 - Güncelleme: 23.06.2023 10:57 - Görüntülenme: 273
  Beğen | 0  kişi beğendi